Publieke ruimtes duurzaam herontwerpen
Ga naar alle inspiratie Bureau Cnockaert, de organisatie die van buitenruimtes klimaatrobuuste en duurzame plaatsen maakt waar mens en natuur zich goed voelen. Architecte Marie-Amélie Cnockaert en CEO Ann Cnockaert kwamen graag hun innovatieve oplossingen met ons delen. Kunnen we Bureau Cnockaert nog een studiebureau noemen? Wat begon als een technisch studiebureau evolueerde tot een […]
Circulariteit
Ga naar alle inspiratie Onze liniaire mindset van produceren – gebruiken – weggooien moet plaats maken voor een circulair model. Minimaliseren van verspilling en maximaliseren van de levensduur van producten. Dat is de uitdaging die volgens Anna Maria Cornelia De Gersem start bij het ontwerpen van producten, met hergebruik, ontmanteling en recyclage als uitgangspunt. Beluister […]
Greenwashing en de tips van FOD Economie
Ga naar alle inspiratie Lien Meurisse is woordvoerster van FOD Economie, de instantie die we sinds enkele jaren ook kennen van de controles op greenwashing bij onze Belgische ondernemingen. Dat is meteen ook het thema van deze derde aflevering in vernieuwde podcast De Toekomst Jeukt. Beluister deze aflevering van De Toekomst Jeukt podcast via Spotify. Greenwashing? […]
Sociale duurzaamheid bij de Club Brugge Foundation
Ga naar alle inspiratie Peter Gheysen staat aan het hoofd van de Club Brugge Foundation, een organisatie in de schaduw van het voetbalgebeuren die fantastisch sociaal werk verricht en een gedroomd voorbeeld is van sociale duurzaamheid. Beluister deze aflevering van De Toekomst Jeukt podcast via Spotify. Een foundation met een groot hart Peter Gheysen is […]
Het pure vlees van Couvert.be
Verse voeding op een rendabele manier online verkopen is geen sinecure. Daarom besteden we met alle respect de nodige aandacht aan twee prachtige ondernemersverhalen in die sector: Hopr en Couvert.
Marie Méro en Contour Lab gaan voor body positivity
Marline Michiels (Marie Méro) en Christina Hadinoto (Contour Lab) praten in deze podcast over de “why” van deze samenwerking.
Kleerkastvasten. De textielsector ontrafeld. Met journaliste Sarah Vandoorne
Onderzoeksjournaliste Sarah Vandoorne schrijft al jaren artikels en reportages voor Mo.be en bundelt haar ervaring en inzichten in “Kleerkastvasten”, een boek over haar specialisme: duurzaamheid in de textielindustrie. Cis nodigde ze uit in de sofa voor een gesprek.
De flopcast met topondernemer Hugo Vandamme
Ziehier één van onze allereerst podcasts die je nooit te horen kreeg. Het was nochtans een topper! Stel je voor dat je vandaag een boek schrijft over hoe je de toekomst ziet. En 22 jaar later – in het jaar 2042 dus – komt iemand naar je toe die vraagt om jouw visie en voorspellingen uit het boek te evalueren. Een gek idee? Toch is het precies wat ik vlak voor Corona deed toen ik het boek ‘Ik zie het weer zitten’ van Hugo baron Vandamme had gelezen.
Je vindt de podcast iets verder op deze pagina (zie video).
Met fotografe Morgane Gielen over haar #nobabes project
In deze podcast laat Kurt je kennismaken met een zeer beloftevolle, taboedoorbrekende en warm-menselijke fotografe: Morgane Gielen. Strijdvaardige kwetsbaarheid: dit is wat haar modellen uitstralen. Morgane houdt ervan om mensen te fotograferen die voor anderen niet in ‘het plaatje’ passen. Ze wil dit taboe doorbreken. En dat lukt haar ook. Ontdek hier waarom wij grote fan van haar zijn.
In gesprek met Piet Desmet -vicerector KULeuven- over ‘Levenslang Leren’
In deze aflevering van ‘De Toekomst Jeukt’ heeft Kurt iemand met een duizelingwekkend curriculum te gast. Piet Desmet is vooral bekend als vicerector aan de KU Leuven Campus KULAK Kortrijk. ‘Levenslang Leren’ kwam reeds in onze allereerste podcast -met baron Hugo Vandamme- uitvoerig aan bod. En dat blijkt ook het stokpaardje te zijn van Piet Desmet. Luister/lees en leer …
Van Deel een koe naar couvert.be
Duurzaam eten, korte keten, eerlijke prijzen… Het zijn allemaal thema’s die vandaag brandend actueel zijn. Onze klant Couvert is een absolute pionier op dit vlak en lanceerde al in 2013 het online deelplatform Deel een Koe. Op dit platform werd de link gelegd tussen lokale boeren die op een diervriendelijke manier koeien kweken en bewuste consumenten die voor beter (én lekkerder) vlees kiezen.Deel een Koe sloeg aan en kon al snel op een trouwe fanbase rekenen. In de jaren daarna werden er in navolging van het platform ook afzonderlijke sites voor kip, varken en schaap opgericht.
Prof. Mattias Desmet over corona, ondernemen en wetenschap
Onze gast van vandaag is professor Mattias Desmet. Hij is professor in de klinische psychologie aan Universiteit Gent en behaalde daarnaast ook een master in de statistiek. Professor Desmet kijkt met een andere bril naar de aanpak en de gevolgen van de coronacrisis. En daar zijn wij heel benieuwd naar.